Hem  
 
 
     
 
             
OM OSS
  Vad tidningarna säger om boken.   Kontakta oss  
 

Tidningen Personal & Ledarskap Nr 5/08

”Inspirerande om mentorskap”
”Peter Nisses beskriver mentorskapets utveckling med betoning på det ”nya, moderna” i sin bok Mera Mentorskap. Genom att göra en tillbakablick på tidigare sätt att bedriva mentorskap, går han ett steg vidare för att ge en bild av hur han tycker att modernt mentorskap skall bedrivas. Peter Nisses är psykolog och erfaren mentor och han skriver i efterordet att hans syfte är att utmana dig som läsare att tänka själv.

Författaren ger läsaren en personlig betraktelse; konkret, eftertänksamt och inspirerat. Utifrån egna erfarenheter ger han exempel på mentor-adept-relationer och ger uppslag till hur man som mentor kan agera. Han ger även förslag på metoder, verktyg och tillvägagångssätt. Det som är mest utmärkande med boken är att Peter Nisses är mycket tydlig med sitt förhållningssätt och sina värderingar – boken har en positiv andemening och förmedlar en tro på människan som individ. Det gör den både trovärdig och inspirerande.

Författaren ger inte bara utrymme för egna reflektioner, han uppmanar även läsaren att tänka själv. Efter varje kapitel finns reflektionsfrågor och utrymme för egna noteringar.

   

Boken har ett tydligt organisationsnyttoperspektiv och jag anser att den kan fungera som inspirationskälla för ansvariga för mentorsprogram, mentorer och även adepter. Jag blir nyfiken och vill lära mig mer om mentorskap. Peter Nisses har lyckats få mig att tänka själv, vilket var hans syfte med boken.”

Karin Lutti, Rekryteringsspecialist, Accenture
Vardagsnyttig: 4 av 5 möjliga poäng
Inspirerande: 5 av 5 möjliga poäng
Lätttillgänglig: 4 av 5 möjliga poäng
Ladda ner PDF

Tidningen LEVA, nr 6/08

”Växthjälp”
”I det moderna mentorskapet vägs känslor och privatliv in i strategiska karriärval. Mentorn coachar genom att ställa frågor istället för att ge svar. Hela individen står i fokus.

Läs psykologen och den professionelle mentorn Peter Nisses nya bok Mera Mentorskap om du funderar på att skaffa en mentor eller rent av bli en själv. Han skriver klokt och instruktivt om hur man med hjälp av en mentor kan finna sin potential på arbetet och ge både sig själv och företaget ökad framgång.”
Sara Hammarkranz
Ladda ner PDF

 
 
Namn
 
Företag
 
 
Telefon
 
 
Adress
 
 
E-post
 
 
Fritext
 
Skicka
 
 
 
 
  Mentorhuset © 2008 All Rights Reserved. Mentorhuset Holmgatan 4, 211 45 Malmö - Slottsvägen 37, 183 52 Täby
Created by: DesignStudio E140