Hem  
 
 
     
 
             
OM OSS
   

Genom individen för verksamheten

Kontakta oss  
 
  INDIVIDUELLT MENTORSKAP
  UTVECKLA DITT LEDARSKAP
  KONFLIKTLÖSNING
  KONSTRUKTIV KOMMUNIKATION
  FÖRELÄSNING "MERA MENTORSKAP"
  INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR
   
   

Drivkraften i Mentorhusets arbete är att individer som växer och utvecklas skapar lönsammare, effektivare och trivsammare verksamheter. Vi erbjuder dig och dina medarbetare ett mentorskap som är yrkesorienterat, personligt och resultatinriktat.

Vårt mentorskap vilar på en positiv, grundmurad tro på att varje människa, varje man och kvinna är kapabel att göra sina egna val - utifrån sin kunskap och självkännedom.

För att behålla vårt välstånd i Sverige, kommer vi att behöva arbeta än mer på att utveckla nya produkter och tjänster. Att ta större del av våra mentala förmågor i anspråk, för att skapa produktivt och effektivt.

Dessutom att medarbetare ser vad de behöver för att göra ett gott arbete. Att chefer arbetar för att deras egen, likväl som medarbetarnas potential tas tillvara och utvecklas. Att verksamheter organiseras för maximal produktivitet och effektivitet och även att våra värderingar stämmer överens med våra handlingar.

Mentorskap bör därför vara en del av organisationens verksamhetsutveckling och ingå i planeringen av de mänskliga resurserna. Mentorskapet ska bidra till att nå verksamhetsmålen och sprida och stärka den ledningsfilosofi som fastställts.

Hur arbetar du och ni för att ta er från där ni är till dit ni ska?
 
 
Namn
 
Företag
 
 
Telefon
 
 
Adress
 
 
E-post
 
 
Fritext
 
Skicka
 
 
 

Skillnaden mellan coaching och professionellt mentorskap

Vi får ofta frågan om vad det är för skillnad mellan coaching och mentorskap.
Det finns tre tydliga skillnader:

1. En mentor KAN vara rådgivande, med tydlig kommunikation om att det är mentorns sätt att se på frågan. En coach ska inte vara rådgivande.

2. En mentor är lärande, dvs delar med sig av sina verktyg och kunskaper för att kunden ska kunna arbeta med sig själv, även mellan mötena och efter avslutat mentorskap.

3. En coach arbetar från nuläge och framåt. En mentor är intresserad av din historia för att kunna hjälpa dig att se mönster, frågeställningar och vägval som påverkar dig i ditt arbete. Allt i syfte att du ska finna nya (och bättre) sätt att hantera ditt arbetsliv på.

 
 
 
 
  Mentorhuset © 2008 All Rights Reserved. Mentorhuset Holmgatan 4, 211 45 Malmö - Slottsvägen 37, 183 52 Täby
Created by: DesignStudio E140